Erzurum Firma Rehberi

Erzurum firma rehberi içinde yerinizi alarak ücretsiz bir web sitesi sahibi olabilirsiniz. Erzurum Firma listesine firmanızı hemen ücretsiz kaydedin.

Erzurum Petek Temizliği

Kalorifer ve Petek Bakımı

Erzurum Petek Temizliği

Erzurum Petek Temizliği

erzurumkombiservisi.blogspot.com

Petek ve kalorifer temizliğinizi işini gerçekten hassasiyet göstererek gerçekleştiren ustalara yaptırdıysanız ve radyatörleriniz kaliteli ise petek temizliğinizi her sene yaptırmanıza gerek yoktur. İşinin ehli kişilerce yapılan temizlikten sonra radyatörleriniz de sağlamsa kalorifer ve petek temizliğinizi 2 yılda bir yaptırmanız oldukça etkili bir randuman verecektir.

Kalitesi düşük petekler zamanla içten çürümelere yüz tutarak tesisat içerisinde maalesef kirlilik oluşturmaktadır. Her ne kadar hepsi aynı gibi gözüksede kullanmakta olduğunuz kalorifer peteklerinin markası oldukça önem taşımaktadır. Peteklerinizin üst kısmı sıcak, alt kısımları soğuk ise ve tam randuman alamıyorsanız petek temizliği yaptırmanızın vakti gelmiş ve geçiyordur.

Üst kısımların sıcak, alt kısımların soğuk olmaya başlaması sıcak suyunuzun peteklerin içerisinde oluşan çamurlaşmaların yüzünden tam anlamıyla dolaşarak sirkülasyon sağlayamamasından kaynaklanmaktadır. Isınma problemi olan bazı mekanların tek çözümü petek temizliği de olmayabilir. Bu tarz sorunların yaşandığı bazı mekanlarda kaloriferlerin yanlış bağlanmış olması da sebep olmuş olabilir.

Gelen ekiplerimiz kaloriferlerinizi temizlemenin yanı sıra bu gibi yanlış olan tesisatlarada dikkat eder ve size gerekli bilgiyi verirler.

Peteklerimizi Ne Zaman ve Neden Temizletmeliyiz?

Evinizde bulunan petekler eskisi kadar performanslı bir şekilde yanmadığında aşağıda yazılı şikayetleri yaşıyorsanız tesisat borularında ve peteklerde tıkanma var demektir. Peteklerinizin az ısınma sebeplerinin %95`i tesisatınız daki aşırı kirlenmeden kaynaklandığı için petek temizliği yapılır.

Peteklerin yarıdan aşağısı ısınmıyor ise
Petekler hiç ısıtmadığında yada kombinin derecesini yüksek ayara getirdiğiniz halde peteklerin altı ısıtmıyorsa
En son petek hiç yanmıyorsa
Kombi sürekli kirlenmeden dolayı arıza yapıyorsa
Kalorifer peteklerinin 2 yıl veya daha uzun süredir hiç temizliği yapılmamış ise
Kombi filtresi sürekli tıkanıyorsa

Petek Temizliği Nasıl Yapılır?

Petek temizletmekte ki amaç kalorifer peteklerinizin içerisinde oluşmuş olan kireç, tortu veya iç malzemeler zamanla çamurlaşarak tıkanıklar meydana getirmekte olup sıcak suyun sirkülasyon etmesini engelleyerek ısınma problemi yaşatmaktadır..

Ekiplerimiz kullanmakta olduğu profesyonel makina ve kimyasal sıvı madde ile en kısa zamanda sizleri çok fazla meşgul etmeyecek şekilde çalışarak kaloriferlerinizin içerisinde ki kireç, tortu veya çamurlaşmayı yok etmektedir.

Bir çok petek temizliği yapan uyanık firmalar herhangi bir makina vs. kullanmadan sadece kalorifer peteklerinize kimyasal madde atar ve bu kimyasal maddeyi kaloriferler arasında sirkülasyon ettirmeden kapatarak işlerini bitirirler. Fakat bu işlem yanlış bir işlemdir.

Doğru yöntem şu şekilde olmalıdır; Kimyasal madde profesyonel makinalarımız kullanılarak peteklerinize verilir ve bir süre tüm kaloriferlerinizin içerisinde dolaştırılarak sirkülasyon ettirilir. Kimyasal kaloriferlerinizde oluşmuş olan kireç, tortu ve çamurlaşma gibi yabancı maddeleri çözerek yine makina ile dışarı atılmasını sağlamaktadır.

Kimyasal madde atılıp çıkarılmadan bırakıldığında çamurlaşmalar çözünerek ilk olarak pis su sirkülasyonuna sebep olur bir süre performans alınır fakat daha sonrasında bu kireçler ve çamurlaşmalar tekrar oluştuğunda randuman alamazsınız.

Peteklerin İçerisinde Çamurlaşma Neden Oluşur?

Kullanmakta olduğumuz suyun içerisinde gelmekte olan kireç ve bakteriler, ısı ile birleştiğinde zamanla çamurlaşırlar. Peteklerimizin ısıları 56 dereceye ulaştığı vakit suda ki kireç dolaşmaya başlar ve bakteriler 40 derece sıcaklığın üzerinde ki ısıda çoğalmaya yüz tutarlar. Bu sebepten dolayı zamanla bu bakteri, kireç ve peteklerimizin içinde ki malzemeler aşınarak çamurlaşmaya neden olurlar.

Sıkça Sorulan Sorular

Petek temizliği ay, yıl, mevsim ayırmaksızın arzu ettiğiniz zaman yapılabilmektedir. Fakat yaz aylarında peteklerinizi kullanmadığınız için yaptırmanız sizin için daha avantajlı olacak, kış mevsimine hazırlıklı girmenizi sağlayacaktır.
Petek temizletmenin en büyük avantajı yarattığı yakıt tasarrufudur. Profesyonel bir temizlemeden sonra ısı %40 daha fazla artarken, fatura miktarının ise düştüğü gözlemlenmiştir.
Petek temizliği için kesinlikle kalorifer ve petekleriniz sökülmez. Bu iş için hazırlanmış olan makina ve kimyasalları kullanılır. 4-5 peteklik bir evin temizleme işlemi 1 - 1,5 saat kadar sürmektedir.