Erzurum Firma Rehberi

Erzurum firma rehberi içinde yerinizi alarak ücretsiz bir web sitesi sahibi olabilirsiniz. Erzurum Firma listesine firmanızı hemen ücretsiz kaydedin.

Erzurum'un Piknik Alanları

Yaz aylarında vazgeçilmez etkinliğimizdir piknik, bende bunu göz önüne alarak Erzurum’un piknik alanları hakkında bilgilendirme yapma gereği duydum. Özellikle mangal yakılacak yerleri hemen her Erzurumlu bilir ancak bu güzide şehrimize gelen öğrenci, memur v.s misafir kardeşlerimi de düşündüm ve rehber niteliğinde bilgiler ile nerede piknik yapılır? Nerede mangal yakılır anlatmaya çalışacağım. Buyurun beraber bakalım Erzurum’da piknik yapılacak yerlere.

Erzurum Piknik Alanları

Erzurum Piknik Alanları

Erzurum’un Piknik Alanları

1- Olimpiyat Parkı

 

Olimpiyat Parkı

Erzurum Terminal Caddesinde eski şehirler arası otobüs terminalinin kuzeyinde en 1000 kişiyi ağırlayacak bir arazi üzerine kurulmuştur. Şehrin merkezine yakın sakin, sessiz ortam sevenler için kafayı dinlemek isteyenler için bulunmaz bir ortam sunuyor.

Çam ağaçları gölgesinde şehirden uzaklaşmadan dinlenebilir, hem de kamelyalarda ya da açık alanlarda piknik yapabilirsiniz. Pikniğinizi yaparken çocuklarınızın güvenle oynayabileceği çocuk parklarıda bulunmaktadır. İçinde bulunanlar ikişer adet halı saha, basketbol sahası, voleybol sahası ve tenis kortlarıyla spor kompleksi standartlarında hizmet vermektedir aynı zamanda havuz’da bulunmaktadır.

 

Parkı ortadan ikiye bölen yaklaşık yüz metre uzunluğunda çevresi süslemelerle zenginleştirilmiş dekoratif havuz bulunmaktadır. Buraya ailenizle birlikte gidip, oturup ve çay içip güzel muhabbetler edebileceğiniz Erzurum da nadide yerlerden biri akşam üstü giderseniz hırkanızı almayı unutmayın çünkü esintisi hasta edebilir.Son olarakta (Aslan yattığı yerden belidir) çevremizi temiz tutalım.?

 

Adres: Terminal, Erzurum Havaalanı Yolu No:16, 25200 Yakutiye/Erzurum

 

2- Çeçenistan Parkı

 

Çeçenistan Parkı

 

Ailenizle gidebileceğiniz güzel bir park ve dinlenme yeri dışarıdan içecek getirme ve içeride bisiklet kullanmak yasaktır ancak atıştırmalık bir şeyler getirip içerde çay,çekirdek vb. şeyler alarak vakit geçirebilirsiniz aynı zamanda patates közlemesi sevenler içinde bulunmaz bir yer Erzurum içinde güzel bir park, çevresinde dört duvar olan bir muhitte böylesine yeşil bir alanın olması harika, ailenizle eşinizle dostunuzla birlikte vakit geçirebileceğiniz harika bir yerdir. Şimdiden iyi eğlenceler.

 

Adres: Solakzade Mh., 25000 Palandöken/Erzurum

 

3- Abdurrahman Gazi Mesire Alanı

 

Abdurrahman Gazi Mesire Alanı

 

Erzurum’un seyir tepesi hem manevi havası hem dağ havası almak için müthiş bir yer Mesire yeri için güzel, ideal. Suyu lezzetli ve soğuk Abdurrahman Gazi türbesinin biraz aşağı kısmında bulunan mesire alanında piknik alanı, çocuk parkı mevcut daha da aşağı kısmında türbeye çıkarken halk tabiriyle “kendi giden yol” olarak bilinen; araçları çalıştırmadan bile hafif meyil yukarı gidiyor hissi veren yolu deneyebilirsiniz. Aile olarak hem ziyaret hem de dinlence olarak değerlendirilebilir güzel bir yer.

 

Adres: Abdurrahman Gazi, 25080 Palandöken/Erzurum

 

4- Tavşanlı Parkı

 

Tavşanlı Parkı

 

Geniş bir ekip ile faaliyete başlayan Aile Çay Bahçesi yemyeşil bir ortam kuş sesleri arasında şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak hoşça vakit geçirip dondurmanızı, çekirdeğinizi yiyip, çayınızı - kahvenizi yudumlayabileceğiniz bir alan bahçe içinde bulunan tavşanlardan nam salan Tavşanlı park ve çay bahçesi olarak devam etmektedir. Tavşanlı Parkı ailenizle gidip oturup güzel bir gün geçirebileceğiniz bir yer parkta bir sürü çardak, çocuklar için bir oyun alanı ve tabii tavşanlar ve market var namaz kılmak için bir mescidi de mevcuttur.

 

Adres: Gez Mahallesi 25050 Yakutiye/Erzurum

 

5- Aşık Emrah Parkı

 

Aşık Emrah Parkı

 

Yenişehir semtindeki parklar içinde belediyenin halkın hizmetine ücretsiz olarak sunduğu en bakımlı, en ferah ve en güzel parklardan biri olduğunu söyleyebilirim. Ailenizle birlikte huzurlu saatler geçirebilir, yazın, pikniğin, semaver çayının ve mangalın tadına varabilirsiniz her türlü olanağı mevcut yalnız diğer parklardaki gibi semaver çayı satılmıyor çevredeki sakinler nedeniyle’de gayet nezih ve temiz bir ortam mevcuttur çocuklarınızı güvenle getirip keyfini çıkarabilirsiniz.

 

Adres: Mehmet Akif Ersoy Mh., 25000 Palandöken/Erzurum

 

6- Ata Park Botanik Bahçesi

 

Ata Park Botanik Bahçesi

 

Türlü türlü bitkilere ev sahipliği yapan, Erzurum’a çok ferah bir doğal ortam sunarak huzurlu saatler geçirmenizi sağlayan dingin bir yer kitabınızı ve kahvenizi alıp şehrin kalabalık rahatsızlığından kurtulabileceğiniz alanlardan biridir gerçekten çok güzel ve rahat bir yer içerisi de yeterince büyük ağaçların ve doğanın içinde oturmak için harika bir yer kahvenizi yudumlayarak kafa dinleyebilirsiniz giriş 3 tl olup ücretlidir ama çok küçük bir meblağ bu yüzden bunu çok dert etmeye gerek yok Erzurum’un içinde gerçekten inci gibi parlayan yeşil bir alan diyebiliriz

 

Adres: Kazımkarabekir Mh., 25240 Yakutiye/Erzurum

 

7- Kuğulu Park

 

Kuğulu Park

 

Yenisehirle Yıldizkenti birbirine bağlayan büyük park ve piknik alanı yazın yer bulmak cok zor ola biliyor Erzurum’un piknik mekanı hafta sonu herkesi görebileceğiniz bir yer ailecek gidip güzel vakit geçirebileceğiniz bir park güzel bir yer. Kamelyalar çok dondurması ucuz ve kaliteli ister kamelyada ister yeşillik üzerinde piknik yapabilirsiniz kuğulu parkta güneşin batışını izleyebilirsiniz wc’leri temizdir semaver ve mangal veriliyor bir oturma alanı isterseniz bedavadan semaver alıp oturabilirsiniz.

 

Adres: Hüseyin Avni Ulaş, 25000 Palandöken/Erzurum

 

8- Mehmet Akif Ersoy Parkı

 

Eşinizle çoçuklarınızla spor yapabileceğiniz dolaşabileceğiniz bir yer kış şartları uygun olmasada Erzurum için yaz aylarında kısa da olsa gezi amaçlı olabilir park çok kötü değil iki bölüme ayrılıyor ücretsiz alan biraz bakımsızdır arkadaşlarınızla veya ailenizle birlikte piknik yapabileceğiniz yerlerden biri diyebiliriz

 

Adres: Mehmet Akif Ersoy Mh., 25000 Palandöken/Erzurum

 

9- 100. Yıl Parkı

 

100. Yıl Parkı

 

Erzurum merkezinde açık havada çay bahçesi yine ailenizle, eşinizle, dostunuzla gidebileceğiniz yerlerden biri günümüzde Erzurum merkezde çay bahçeleri azaldı kalanlardan biride 100.yıl parkıdır daha çok bir park havasinda özellikle yaz akşamlarında arkadaşlarınızla oturup çay içebileceğiniz bir mekan aynı zamanda bu parkta hayvan hastanesi bulunmaktadır anında müdahale edilmektedir ve ücretsizdir. Beş yıldız üzerinden değerlendirsek dört yıldız almayı hak eden bir parkımızdır

 

Adres: Kazımkarabekir Mh., 25240 Yakutiye/Erzurum

 

10- Belediye Aile Piknik Alanı(15 Temmuz Milli İrade Mesire Alanı)

 

Belediye Aile Piknik Alanı(15 Temmuz Milli İrade Mesire Alanı)

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi şehre yeni bir dinlenme ve mesire alanı kazandırdı.Özellikle yaz akşamları yanında bulunan dere, hem sesiyle hem de serinliğiyle daha bir güzellik katıyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla kollarını sıvayan ekipler, 3 günde adeta harika bir işe imza attı. Eski Havaalanı yolu Fuar Merkezi altında inşa edilen 15 Temmuz Milli İrade Mesire Alanı’nda 52 kamelya ve 300 piknik masası bulunuyor. Mescit, fitnes alanı, otopark, çocuk oyun alanları, futbol ve basketbol sahalarının yer aldığı mesire alanı doğayla iç içe olan bir özelliğe sahip içerisinde birçok sosyal unsurun bulunduğu bu yeni mekan, doğa ve tabiatın bütün güzelliklerini kapsıyor.

 

Çam ağaçlarıyla çevrili 15 Temmuz Milli İrade Mesire Alanı’nda vatandaşlarımız piknik yapıp birçok sosyal aktiviteden de yararlanabilir. İçerisinde kamelya, piknik masası, mescit, fitnes alanı, otopark, çocuk oyunları, futbol ve basketbol sahalarının bulunduğu bu güzel piknik alanına puanlamak gerekirse yine beş yıldızdan dört yıldızı hak eden mekanlardan biridir.

 

Adres: Hüseyin Avni Ulaş, 25070 Palandöken/Erzurum