Erzurum Firma Rehberi

Erzurum firma rehberi içinde yerinizi alarak ücretsiz bir web sitesi sahibi olabilirsiniz. Erzurum Firma listesine firmanızı hemen ücretsiz kaydedin.

Erzurum hakkında bilgi

Erzurum, Türkiye'nin kuzey doğusunda, Trabzon-Tebriz karayolunun kesişme noktasında yer alan bir şehirdir. 2015 nüfus sayımına göre nüfus 779.321'dir. Nüfus yoğunluğu 30 kişi / km2'dir. Bakü ve Tebriz ile kardeş şehirdir.

Erzurum tarihinin M. Ö. 4.000 yılına kadar dayandığı tahmin ediliyor. Antik İpek Yolu üzerinde bulunan Erzurum, eski adı Karin, Feodosiopol idi. 7. yüzyılda Arap halifeliğine katıldı. 11. yüzyılda Erzurum Selçuklular tarafından işgal edildi ve Türkler ona Erzan Ar-Rum adını verdiler. Daha sonra şehrin adı buradan türemiş ve Erzurum olmuştur. Erzurum şehrini yücelten pek çok tarihi eser ve tarihi yer var.

Erzurum sert bir iklime sahiptir. Kar, yılda 70-75 gün yerde kalır. Yağış miktarı 460 mm'dir. Sıcaklık yazın 35 dereceye kadar çıkıyor, kışın -30 dereceye kadar düşüyor. Deniz seviyesinden 1900 m yükseklikte yer almaktadır. 25.355 km2'lik alanı ile Türkiye'nin dördüncü büyük ilidir. Topraklarının 0.15 kısmı tarıma elverişli, 0.64 kısmı dağlıktır. Şifalı su kaynakları ve sıcak su kaynaklarının sayısı oldukça fazladır. Orta Doğu'nun en büyük nehri olan Fırat Nehri ve Azerbaycan'dan başlayan Araz Nehri buradan çıkar. Türkiye'nin en büyük et üreten çiftlikleri de Erzurum'da bulunuyor.

Aşağıda Erzurum hakkında kapsamlı bilgi sahibi olabileceğiniz bağlantılar bulunuyor.